Základ: třtinový cukr, med a vinný ocet. K těmto přísadám už přidáváme dle chuti ovoce (jablka, hrušky apod.), sušené ovoce (např. švestky) nebo chilli papričky.
Postup: Z medu a cukru připravíme karamel, vložíme do něj cibulky nakrájené na tenké dílky, nakrájené ovoce na menší kostičky, zastříkneme octem a přidáme víno. Pod fólií necháme zredukovat na konzistenci marmelády.
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše…
více o Zapečené brambory s párky