Základ: třtinový cukr, med a vinný ocet. K těmto přísadám už přidáváme dle chuti ovoce (jablka, hrušky apod.), sušené ovoce (např. švestky) nebo chilli papričky.
Postup: Z medu a cukru připravíme karamel, vložíme do něj cibulky nakrájené na tenké dílky, nakrájené ovoce na menší kostičky, zastříkneme octem a přidáme víno. Pod fólií necháme zredukovat na konzistenci marmelády.
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová