Základ: třtinový cukr, med a vinný ocet. K těmto přísadám už přidáváme dle chuti ovoce (jablka, hrušky apod.), sušené ovoce (např. švestky) nebo chilli papričky.
Postup: Z medu a cukru připravíme karamel, vložíme do něj cibulky nakrájené na tenké dílky, nakrájené ovoce na menší kostičky, zastříkneme octem a přidáme víno. Pod fólií necháme zredukovat na konzistenci marmelády.
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na…
více o Květáková polévka s mrkví
Kapustové listy krátce povaříme v osolené vodě. Okapané listy rozložíme a položíme na ně plátek šunky a sýra. Stočíme…
více o Opékané kapustové závitky
1. Rozmícháme vejce s mlékem a postupně přidáváme mouku (je lepší míchat mixérem-metličkou je to zdlouhavější),přidáme…
více o Palačinky s Nutellou a keksem