Paprikové jednohubky
Listové těsto rozválíme do kruhu, poté vezmeme kolečko na pizzu a uděláme trojúhelníčky. Nakrájíme párek na přibližně… více o Paprikové jednohubky
2.4
Listové těsto rozválíme do kruhu, poté vezmeme kolečko na pizzu a uděláme trojúhelníčky. Nakrájíme párek na přibližně… více o Paprikové jednohubky
Tvaroh, pomazánkové máslo a tavený sýr smícháme v misce dohromady. Přidáme lisovaný česnek, špetku soli, pepře a vše… více o Česnekové jednohubky
Silnější salám nakrájíme na 1/2 cm silné plátky (čím tenčí, tím lepší) – pozor nesmíme sloupnout z kůže – a naskládáme… více o Buřtové jednohubky
Léto je v plném proudu a s ním i sezóna grilování. Ať už jste zapřísáhlí masožrouti, nebo… Celý článek
Rajská jablíčka se již začala červenat na našich polích, zahradách i balkonech. A jestliže… Celý článek
Konec července je na pečení šťavnatých koláčů naprosto ideální období. Dozrává ovoce na… Celý článek
Tento zeleninový pokrm s vejci je oblíbený v mnoha zemích po celém světě. Shakshouka nebo… Celý článek
Tavené sýry se šunkou utřeme s máslem, přidáme umletou šunku, na jemném struhadle ustrouhané okurky, jogurt nebo… více o Míchaná sýrová pomazánka
Ze všech surovin (bez mouky!) uplácat jeden knedlík a mírným varem vařit přesně 10 minut. Nemůže se nepovést a je jedlý. více o Houskový knedlík pro nejisté kuchařky
Z mouky, vajíčka, másla, cukru a vanilkového cukru zpracujeme těsto, které dáme na hodinu do ledničky. Potom jej… více o Švestkovo-tvarohový koláč s ořechovou drobenkou
Do skleněné zapékací mísy dáme: tak dvě lžíce oleje, na plátky nakrájenou slaninu rozložíme na dno, na slaninu dáme na… více o Tajemství ohně
Brambory, cibuli, mrkev, jablko nakrájíme na plátky, dáme do mísy zakapeme olejem, dáme česnek nasekaný na drobno,… více o Kuřecí stehna po řecku
Kuře posolíme a pokmínujeme výrazněji, než jsme zvyklí, dutiny vyplníme jablky bez jádřinců, vložíme do pekáče,… více o Kuřohus se zelím
Špagety vaříme v osolené vodě cca 8 minut. Mezitím na pánvi rozpálíme olej, přidáme slaninu a po chvilce žampióny a… více o Špagety Carbonara
Vejce rozšleháme metličkoku s vodou. Přidáme sůl a za stálého míchání přisypáváme mouku, než vznikne hladké těsto. … více o Přílohové noky
Všechny ingredience smícháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu při teplotě 170°C po dobu cca 15 minut. více o Koláč pro blbé
Tvarůžky si nakrájíme na co nejjemnější kostičky. Dáme do misky s víčkem, přidáme mletou papriku, pořádně protřepeme a… více o Tvarůžková pomazánka se zakysanou smetanou
Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku… více o Tradiční český trdelník
1. Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme je. Šalotku nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme stopky… více o Salát z kysaného zelí