Mléko, sůl a olej dáme vařit. Přisypeme hrubou mouku, aby vznikla tuhá kaše. Mícháme a přidáme vejce. Na vále vyválíme z těsta válec, který nakrájíme na plátky a do nich balíme ovoce. Vaříme v osolené vodě 6–8 minut. Na talíři dochutíme cukrem, máslem, skořicí, kakaem a tvarohem dle chuti.
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák