Mouku prosejeme na vál, máslo nastrouháme a vše zpracujeme na těsto. Vtlačíme do suchých, nevymaštěných formiček a dorůžova upečeme. Teplé vyklepneme. Po vychladnutí plníme krémem, poklademe ovocem a lehce přelijeme želatinou.
Na krém si uvaříme hustý pudink, dáme vychladit. Cukr utřeme s máslem, poté do něj zašleháme pudink do hladka.
Želatinu uvaříme a necháme lehce vychladnout, aby nebyla úplně tekutá.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Do 1/2 l vody vsypeme pudinkový prášek s cukrem a vaříme asi 2 min. Do vlažné hmoty vešleháme tvaroh a želatinu, kterou…
více o Tvarohové řezy nepečené
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha