Heru pokrájíme, utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme prosátou mouku z kypřicím práškem, z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Dáme na plech a pečeme cca 30 minut při 160 °C. Po upečení necháme vychladnout. Polovinu ovoce svaříme s vodou a necháme v ní rozpustit želatinu. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozvařenou směsí s želatinou. Když začne směs tuhnout, rozetřeme na těsto a ozdobíme zbylým ovocem. Dáme do chladničky ztuhnout.
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta