Heru pokrájíme, utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme prosátou mouku z kypřicím práškem, z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Dáme na plech a pečeme cca 30 minut při 160 °C. Po upečení necháme vychladnout. Polovinu ovoce svaříme s vodou a necháme v ní rozpustit želatinu. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozvařenou směsí s želatinou. Když začne směs tuhnout, rozetřeme na těsto a ozdobíme zbylým ovocem. Dáme do chladničky ztuhnout.
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou