Uvaříme brambory ve slupce doměkka. Nejlepší je brambory nechat ve slupce vychladnout přes noc. Poté je nastrouháme na struhadle nahrubo, přidáme vejce, hrubou mouku a sůl.
Uděláme těsto. Pokud se těsto stále lepí, přidáváme mouku. Nachystáme si jablka, která nastrouháme na struhadle také nahrubo. Přidáme cukr a skořici. Těsto si rozdělíme na kousky podle toho, kolik chceme porcí. Každý kousek rozválíme a doprostřed dáme jablka. Přehneme do tvaru taštiček a smažíme na oleji.
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přimícháme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme…
více o Skořicový koláč se švestkami