Uvaříme brambory ve slupce doměkka. Nejlepší je brambory nechat ve slupce vychladnout přes noc. Poté je nastrouháme na struhadle nahrubo, přidáme vejce, hrubou mouku a sůl.
Uděláme těsto. Pokud se těsto stále lepí, přidáváme mouku. Nachystáme si jablka, která nastrouháme na struhadle také nahrubo. Přidáme cukr a skořici. Těsto si rozdělíme na kousky podle toho, kolik chceme porcí. Každý kousek rozválíme a doprostřed dáme jablka. Přehneme do tvaru taštiček a smažíme na oleji.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Kukuřici necháme okapat.
V misce smícháme sýr s rozmačkaným česnekem a kukuřicí. Na chvíli dáme do ledničky uležet.
…
více o Cottage s kukuřicí a česnekem
Česnek utřít se solí, přidat olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs), nechat vše cca 5 min. odležet.
Potom…
více o Grilovaný hermelín s česnekem
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage