Uvaříme brambory ve slupce doměkka. Nejlepší je brambory nechat ve slupce vychladnout přes noc. Poté je nastrouháme na struhadle nahrubo, přidáme vejce, hrubou mouku a sůl.
Uděláme těsto. Pokud se těsto stále lepí, přidáváme mouku. Nachystáme si jablka, která nastrouháme na struhadle také nahrubo. Přidáme cukr a skořici. Těsto si rozdělíme na kousky podle toho, kolik chceme porcí. Každý kousek rozválíme a doprostřed dáme jablka. Přehneme do tvaru taštiček a smažíme na oleji.
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny