Nejdříve uvaříme vanilkový puding s 250 ml mléka a lžící cukru. Dáme vychladit.
Cukr, žloutky, povolenou heru, případně i 3 lžíce horké vody utřeme nebo ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, podle potřeby mléko a zamícháme. Lehce vmícháme ušlehané bílky s malou špetkou soli. Větší část těsta nalijeme do remosky nebo vymazané a vysypané formy. Do zbylého těsta vmícháme 2 lžíce kakaa a nalijeme na několik míst na světlé těsto. Jednou nožem nebo lžící otočíme dokola.
Až se těsto zatáhne, přikryjeme alobalem a pečeme 40 minut. Poté zkontrolujeme špejlí, zda těsto již nelepí. Pokud ano, ještě dopečeme. V troubě pečeme na 220 °C 20 minut, poté ztlumíme na 180 °C a pečeme ještě 20 až 25 minut, podle trouby.
Korpus necháme vystydnout a připravíme krém. Vyšleháme vychladlý pudink s hustým bílým jogurtem a tvarohem. Krém není příliš hustý, ale dort dávám do lednice, kde krém ztuhne.
Korpus rozřízneme na 3 části – jsou poměrně tenké, ale stačí. Spodní díl korpusu můžeme pokapat rumem, poklademe ovocem, např. půlkami jahod a potřeme krémem. Přiložíme prostřední část korpusu, opět poklademe ovocem, např. kousky ananasu, potřeme krémem a přiklopíme vrchním dílem korpusu. Krémem potřeme i boky dortu.
Vrchní část ozdobíme ovocem a uvaříme si želatinu nebo pudink se šťávou. Mícháme, dokud mírně nevychladne a v tenčí vrstvě polijeme ovoce. Dáme vychladit do lednice.
Utřeme tvaroh se 4 lžícemi cukru krystal, přidáme vanilkový cukr, šťávu i kůru z poloviny citronu a hoblinky čokolády.…
více o Vynikají nepečený ovocný dort
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme,…
více o Pudinkovo-tvarohový pohár
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta