Nejdříve uvaříme vanilkový puding s 250 ml mléka a lžící cukru. Dáme vychladit.
Cukr, žloutky, povolenou heru, případně i 3 lžíce horké vody utřeme nebo ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, podle potřeby mléko a zamícháme. Lehce vmícháme ušlehané bílky s malou špetkou soli. Větší část těsta nalijeme do remosky nebo vymazané a vysypané formy. Do zbylého těsta vmícháme 2 lžíce kakaa a nalijeme na několik míst na světlé těsto. Jednou nožem nebo lžící otočíme dokola.
Až se těsto zatáhne, přikryjeme alobalem a pečeme 40 minut. Poté zkontrolujeme špejlí, zda těsto již nelepí. Pokud ano, ještě dopečeme. V troubě pečeme na 220 °C 20 minut, poté ztlumíme na 180 °C a pečeme ještě 20 až 25 minut, podle trouby.
Korpus necháme vystydnout a připravíme krém. Vyšleháme vychladlý pudink s hustým bílým jogurtem a tvarohem. Krém není příliš hustý, ale dort dávám do lednice, kde krém ztuhne.
Korpus rozřízneme na 3 části – jsou poměrně tenké, ale stačí. Spodní díl korpusu můžeme pokapat rumem, poklademe ovocem, např. půlkami jahod a potřeme krémem. Přiložíme prostřední část korpusu, opět poklademe ovocem, např. kousky ananasu, potřeme krémem a přiklopíme vrchním dílem korpusu. Krémem potřeme i boky dortu.
Vrchní část ozdobíme ovocem a uvaříme si želatinu nebo pudink se šťávou. Mícháme, dokud mírně nevychladne a v tenčí vrstvě polijeme ovoce. Dáme vychladit do lednice.
Utřeme tvaroh se 4 lžícemi cukru krystal, přidáme vanilkový cukr, šťávu i kůru z poloviny citronu a hoblinky čokolády.…
více o Vynikají nepečený ovocný dort
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě