Nejdříve uvaříme vanilkový puding s 250 ml mléka a lžící cukru. Dáme vychladit.
Cukr, žloutky, povolenou heru, případně i 3 lžíce horké vody utřeme nebo ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, podle potřeby mléko a zamícháme. Lehce vmícháme ušlehané bílky s malou špetkou soli. Větší část těsta nalijeme do remosky nebo vymazané a vysypané formy. Do zbylého těsta vmícháme 2 lžíce kakaa a nalijeme na několik míst na světlé těsto. Jednou nožem nebo lžící otočíme dokola.
Až se těsto zatáhne, přikryjeme alobalem a pečeme 40 minut. Poté zkontrolujeme špejlí, zda těsto již nelepí. Pokud ano, ještě dopečeme. V troubě pečeme na 220 °C 20 minut, poté ztlumíme na 180 °C a pečeme ještě 20 až 25 minut, podle trouby.
Korpus necháme vystydnout a připravíme krém. Vyšleháme vychladlý pudink s hustým bílým jogurtem a tvarohem. Krém není příliš hustý, ale dort dávám do lednice, kde krém ztuhne.
Korpus rozřízneme na 3 části – jsou poměrně tenké, ale stačí. Spodní díl korpusu můžeme pokapat rumem, poklademe ovocem, např. půlkami jahod a potřeme krémem. Přiložíme prostřední část korpusu, opět poklademe ovocem, např. kousky ananasu, potřeme krémem a přiklopíme vrchním dílem korpusu. Krémem potřeme i boky dortu.
Vrchní část ozdobíme ovocem a uvaříme si želatinu nebo pudink se šťávou. Mícháme, dokud mírně nevychladne a v tenčí vrstvě polijeme ovoce. Dáme vychladit do lednice.
Utřeme tvaroh se 4 lžícemi cukru krystal, přidáme vanilkový cukr, šťávu i kůru z poloviny citronu a hoblinky čokolády.…
více o Vynikají nepečený ovocný dort
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná