Z bílků ušleháme sníh, do kterého nejdříve zašleháme cukr, pak žloutky, mouku a na závěr rozpuštěné máslo. Těsto nalijeme do koláčové formy (může být i menší plech), uhladíme a poklademe ovocem. Pečeme dorůžova při 170 °C asi 25 minut.
Mezitím připravíme polevu. Uvaříme pudink dle návodu na sáčku a ještě teplý ho nalijeme na teplý koláč. Necháme ztuhnout a vychladnout.
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé