Z bílků ušleháme sníh, do kterého nejdříve zašleháme cukr, pak žloutky, mouku a na závěr rozpuštěné máslo. Těsto nalijeme do koláčové formy (může být i menší plech), uhladíme a poklademe ovocem. Pečeme dorůžova při 170 °C asi 25 minut.
Mezitím připravíme polevu. Uvaříme pudink dle návodu na sáčku a ještě teplý ho nalijeme na teplý koláč. Necháme ztuhnout a vychladnout.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto…
více o Octové těsto místo listového