polohrubá mouka
stejné množství jako váha všech vajíček
1
balíček
prášek do pečiva
cukr krupice
stejné množství jako váha všech vajíček
Dozdobení
3
balíček
želatina
ovoce
např. hroznové víno
Postup přípravy receptu
V míse vyšleháme doběla cukr s vejci a vodou, přilijeme olej a nakonec pomalu dosypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ve vymazaném a moukou vysypaném vysokém plechu upečeme piškot.
Mezitím svaříme mléko s cukrem, žloutkem, moukou a vanilkovým cukrem. Musí vzniknout hustá kaše. Tu necháme vychladnout. Do změklého másla postupně vmícháme vychladlou kaši a kápneme trošku rumu. Vznikne nám lahodný krém, kterým potřeme piškot.
Na krém poklademe kousky ovoce a nakonec vše zalijeme želatinou ze 3 balíčků, kterou jsme připravili dle návodu.
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na…
více o Bramborový salát s majonézou
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage