polohrubá mouka
stejné množství jako váha všech vajíček
1
balíček
prášek do pečiva
cukr krupice
stejné množství jako váha všech vajíček
Dozdobení
3
balíček
želatina
ovoce
např. hroznové víno
Postup přípravy receptu
V míse vyšleháme doběla cukr s vejci a vodou, přilijeme olej a nakonec pomalu dosypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ve vymazaném a moukou vysypaném vysokém plechu upečeme piškot.
Mezitím svaříme mléko s cukrem, žloutkem, moukou a vanilkovým cukrem. Musí vzniknout hustá kaše. Tu necháme vychladnout. Do změklého másla postupně vmícháme vychladlou kaši a kápneme trošku rumu. Vznikne nám lahodný krém, kterým potřeme piškot.
Na krém poklademe kousky ovoce a nakonec vše zalijeme želatinou ze 3 balíčků, kterou jsme připravili dle návodu.
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem