polohrubá mouka
stejné množství jako váha všech vajíček
1
balíček
prášek do pečiva
cukr krupice
stejné množství jako váha všech vajíček
Dozdobení
3
balíček
želatina
ovoce
např. hroznové víno
Postup přípravy receptu
V míse vyšleháme doběla cukr s vejci a vodou, přilijeme olej a nakonec pomalu dosypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ve vymazaném a moukou vysypaném vysokém plechu upečeme piškot.
Mezitím svaříme mléko s cukrem, žloutkem, moukou a vanilkovým cukrem. Musí vzniknout hustá kaše. Tu necháme vychladnout. Do změklého másla postupně vmícháme vychladlou kaši a kápneme trošku rumu. Vznikne nám lahodný krém, kterým potřeme piškot.
Na krém poklademe kousky ovoce a nakonec vše zalijeme želatinou ze 3 balíčků, kterou jsme připravili dle návodu.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy