Těstovinový salát s bílým jogurtem Uvaříme těstoviny. Scedíme a dáme do mísy. Necháme vychladnout. Přidáme celý bílý jogurt, konzervu hrášku, konzervu… více o Těstovinový salát s bílým jogurtem
Bábovka s bílým vínem Máslo, víno, kakao, cukr a vodu zahřejeme, až se máslo rozpustí a začne dělat bubliny (nevařit). Do této směsi přidáme… více o Bábovka s bílým vínem
Ovocný salát s celerem Nakrájíme ostatní suroviny, nastrouháme celer a vše zamícháme s jogurtem. více o Ovocný salát s celerem
Jak pěstovat, sklízet a zpracovat rebarboru, aby vám vydržela do… Naše babičky ji s oblibou používaly, pak ale na nějaký čas upadla v zapomnění. Nyní rebarbora… Celý článek
Superpotravina týdne: Brokolice. 4 dobré důvody, proč si ji dát… Brokolici můžete v obchodech sehnat celý rok, a tak se na ni většina z nás dívá jako na něco… Celý článek
Kofila, Vitacit i žvýkačky Pedro. Které retro pochoutky jsou… Vzpomínky na chutě z dob našeho mládí mají zvláštní kouzlo. Stačí ucítit známou vůni nebo… Celý článek
Naked cake: „Nahý" dort, za který se nemusíte stydět na žádné… Ať už připravujete svatbu, narozeninovou oslavu nebo čekáte návštěvu, naked cakes neboli nahé… Celý článek
Hanácké vdolky Z mouky, másla, mléka, droždí a cukru se udělá kynuté těsto. Necháme vykynout a uděláme 2 velké bochánky a dáme je na… více o Hanácké vdolky
Jiřinčina skořicová bábovka Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a… více o Jiřinčina skořicová bábovka
Maková omáčka k dukátovým… Mák uvaříme v mléce, osladíme a zahustíme strouhaným perníkem. Podáváme místo krému k dukátovým buchtičkám nebo s… více o Maková omáčka k dukátovým buchtičkám
Tuňákové rizoto Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev, osolíme, okořeníme a krátce orestujeme. Přimícháme… více o Tuňákové rizoto
Rychlé kuře po indicku Na oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na větší kusy. Po osmahnutí přidáme česnek a… více o Rychlé kuře po indicku
Jemná perníková buchta V 0,5 litru teplého mléka rozpustíme 10 polévkových lžic rostlinného tuku nebo oleje. Po schladnutí rozmícháme v mléce… více o Jemná perníková buchta
Jihočeská kulajda Do 2 l vody dáme sůl, pokrájené houby, brambory, cibuli, kmín, kuličky koření a bobkový list. Vaříme do změknutí hub a… více o Jihočeská kulajda
Babeta Všechny suroviny smícháme a vložíme do vymazané a vysypané formy. Pečeme na horký vzduch 175 stupňů asi 20 minut a pak… více o Babeta
Zeleninová pánev Na rozpáleném oleji si ve větší pánvi orestujeme nejdřív papriku a žampiony. Pak přidáme ostatní zeleninu, dochutíme,… více o Zeleninová pánev
Asijský kuskus Sušené houby dáme do hrnku a zalijeme horkou vodou. Papriky, chili papričku,cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. … více o Asijský kuskus
Vláčný mazanec Droždí, trochu mléka a cukru smícháme a necháme kynout. Smícháme mouku, zbylý cukr a mléko, rozinky máčené v rumu, kůru… více o Vláčný mazanec
Pikantní kečup Rajčata opereme. Na 2 minuty je nasypeme do vroucí vody a oloupeme slupky. Plody nakrájíme na kousky. Šťávu slijeme,… více o Pikantní kečup