Rajčata opláchneme a rozčtvrtíme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Rybí filety a vyloupané krevety očistíme a osušíme. Rybu nakrájíme na větší kostky.
Na velké pánvi zahřejeme olej. Nejdříve opečeme krevety a vyjmeme je. Pak opečeme cibuli s česnekem.
Přidáme rajčata, hrášek, rýži a dusíme 5 minut. Zalijeme vývarem a smetanou nebo Ramou Cremefine.
Okořeníme kurkumou, osolíme, opepříme.
Paellu přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme 10 minut. Teď už nemícháme. Na rýži rozložíme krevety, kousky ryby a pod pokličkou dusíme dalších 10 minut.
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových