Rajčata opláchneme a rozčtvrtíme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Rybí filety a vyloupané krevety očistíme a osušíme. Rybu nakrájíme na větší kostky.
Na velké pánvi zahřejeme olej. Nejdříve opečeme krevety a vyjmeme je. Pak opečeme cibuli s česnekem.
Přidáme rajčata, hrášek, rýži a dusíme 5 minut. Zalijeme vývarem a smetanou nebo Ramou Cremefine.
Okořeníme kurkumou, osolíme, opepříme.
Paellu přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme 10 minut. Teď už nemícháme. Na rýži rozložíme krevety, kousky ryby a pod pokličkou dusíme dalších 10 minut.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Kukuřici necháme okapat.
V misce smícháme sýr s rozmačkaným česnekem a kukuřicí. Na chvíli dáme do ledničky uležet.
…
více o Cottage s kukuřicí a česnekem
Česnek utřít se solí, přidat olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs), nechat vše cca 5 min. odležet.
Potom…
více o Grilovaný hermelín s česnekem
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage