Paella Valenciana

2.86

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 250
      g kuře
    • 250
      g králík
    • 2
      ks rajčata menší
    • 1
      hrst fazole bílé
    • 1
      plechovka fazole ve slaném nálevu červené, bez nálevu
    • 1
      dl panenský olivový olej
    • 250
      g rýže
    • 1
      špetka šafrán
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 8
      dl voda
    • sůl přiměřeně

Postup přípravy receptu

  • 1. Na velké pánvi s rovným dnem rozpálíme olivový olej na vysokou teplotu a dozlatova osmažíme kousky vykostěného kuřete a králíka.
  • 2. Maso nahrneme k okraji pánve a do středu vložíme rajčata spařená, oloupaná a na kostička nakrájená. Smažíme je několik minut.
  • 3. Podlijeme vodou a přidáme rozmarýn.
  • 4. Jakmile voda začne vřít, vyjmeme rozmarýn, nasypeme rýži, osolíme a přidáme šafrán.
  • 5. Postupně ubírámr na intenzitě plamene, rýži nahrneme ke kraji, aby se nepřipalovala, před koncem přidáme červené fazole z plechovky a bílé předem uvařené fazole. Rýže by měla být skoro suchá, nerozvařená.
  • 6. Odstavíme z vařiče a necháme asi 5 minut odpočívat, aby rýže změkla.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: