plechovka
fazole ve slaném nálevu
červené, bez nálevu
1
dl
panenský olivový olej
250
g
rýže
1
špetka
šafrán
1
snítka
rozmarýn
8
dl
voda
sůl
přiměřeně
Postup přípravy receptu
1. Na velké pánvi s rovným dnem rozpálíme olivový olej na vysokou teplotu a dozlatova osmažíme kousky vykostěného kuřete a králíka.
2. Maso nahrneme k okraji pánve a do středu vložíme rajčata spařená, oloupaná a na kostička nakrájená. Smažíme je několik minut.
3. Podlijeme vodou a přidáme rozmarýn.
4. Jakmile voda začne vřít, vyjmeme rozmarýn, nasypeme rýži, osolíme a přidáme šafrán.
5. Postupně ubírámr na intenzitě plamene, rýži nahrneme ke kraji, aby se nepřipalovala, před koncem přidáme červené fazole z plechovky a bílé předem uvařené fazole. Rýže by měla být skoro suchá, nerozvařená.
6. Odstavíme z vařiče a necháme asi 5 minut odpočívat, aby rýže změkla.
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari
Mléko dáme vařit - osladíme ho. Až se cukr rozpustí, vsypeme ovesné vločky. Ihned nasypeme pudinkový prášek a mícháme.…
více o Rychlá ovesná kaše k snídani