plechovka
fazole ve slaném nálevu
červené, bez nálevu
1
dl
panenský olivový olej
250
g
rýže
1
špetka
šafrán
1
snítka
rozmarýn
8
dl
voda
sůl
přiměřeně
Postup přípravy receptu
1. Na velké pánvi s rovným dnem rozpálíme olivový olej na vysokou teplotu a dozlatova osmažíme kousky vykostěného kuřete a králíka.
2. Maso nahrneme k okraji pánve a do středu vložíme rajčata spařená, oloupaná a na kostička nakrájená. Smažíme je několik minut.
3. Podlijeme vodou a přidáme rozmarýn.
4. Jakmile voda začne vřít, vyjmeme rozmarýn, nasypeme rýži, osolíme a přidáme šafrán.
5. Postupně ubírámr na intenzitě plamene, rýži nahrneme ke kraji, aby se nepřipalovala, před koncem přidáme červené fazole z plechovky a bílé předem uvařené fazole. Rýže by měla být skoro suchá, nerozvařená.
6. Odstavíme z vařiče a necháme asi 5 minut odpočívat, aby rýže změkla.
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo…
více o Těstovinový salát s tuňákem
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a…
více o Pikantní fazolová pochoutka