plechovka
fazole ve slaném nálevu
červené, bez nálevu
1
dl
panenský olivový olej
250
g
rýže
1
špetka
šafrán
1
snítka
rozmarýn
8
dl
voda
sůl
přiměřeně
Postup přípravy receptu
1. Na velké pánvi s rovným dnem rozpálíme olivový olej na vysokou teplotu a dozlatova osmažíme kousky vykostěného kuřete a králíka.
2. Maso nahrneme k okraji pánve a do středu vložíme rajčata spařená, oloupaná a na kostička nakrájená. Smažíme je několik minut.
3. Podlijeme vodou a přidáme rozmarýn.
4. Jakmile voda začne vřít, vyjmeme rozmarýn, nasypeme rýži, osolíme a přidáme šafrán.
5. Postupně ubírámr na intenzitě plamene, rýži nahrneme ke kraji, aby se nepřipalovala, před koncem přidáme červené fazole z plechovky a bílé předem uvařené fazole. Rýže by měla být skoro suchá, nerozvařená.
6. Odstavíme z vařiče a necháme asi 5 minut odpočívat, aby rýže změkla.
Smíchat,nalít,přelít,upéct.
Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček