plechovka
fazole ve slaném nálevu
červené, bez nálevu
1
dl
panenský olivový olej
250
g
rýže
1
špetka
šafrán
1
snítka
rozmarýn
8
dl
voda
sůl
přiměřeně
Postup přípravy receptu
1. Na velké pánvi s rovným dnem rozpálíme olivový olej na vysokou teplotu a dozlatova osmažíme kousky vykostěného kuřete a králíka.
2. Maso nahrneme k okraji pánve a do středu vložíme rajčata spařená, oloupaná a na kostička nakrájená. Smažíme je několik minut.
3. Podlijeme vodou a přidáme rozmarýn.
4. Jakmile voda začne vřít, vyjmeme rozmarýn, nasypeme rýži, osolíme a přidáme šafrán.
5. Postupně ubírámr na intenzitě plamene, rýži nahrneme ke kraji, aby se nepřipalovala, před koncem přidáme červené fazole z plechovky a bílé předem uvařené fazole. Rýže by měla být skoro suchá, nerozvařená.
6. Odstavíme z vařiče a necháme asi 5 minut odpočívat, aby rýže změkla.
Kousky kokosu a ananasu (množství podle chuti) prohřejeme krátce na pánvi, jogurt smícháme se lžící skořicového cukru.…
více o Exotický kuskus s ovocem
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový…
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1-2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v…
více o Pikantní čočka s kuřecím masem