Škvarky semeleme, uděláme kvásek a s ostatními surovinami zaděláme těsto. Necháme nakynout, rozválíme a čtyřikrát přeložíme. Opakujeme asi třikrát po čtvrt hodině. Pak rozválíme asi na 3/4 cm silnou placku, vykrájíme a dáme vykynout na vymazaný plech. Před pečením ozdobíme rádlem, potřeme vejcem, posypeme kmínem nebo hrubou solí a upečeme.
Uvaříme vejce natvrdo a nasekáme nadrobno. Nasekáme omytou pažitku.
Smícháme máslo s tvarohem, solí a přidáme nasekané…
více o Pažitková jarní pomazánka
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem