Škvarky semeleme, uděláme kvásek a s ostatními surovinami zaděláme těsto. Necháme nakynout, rozválíme a čtyřikrát přeložíme. Opakujeme asi třikrát po čtvrt hodině. Pak rozválíme asi na 3/4 cm silnou placku, vykrájíme a dáme vykynout na vymazaný plech. Před pečením ozdobíme rádlem, potřeme vejcem, posypeme kmínem nebo hrubou solí a upečeme.
Uvaříme vejce natvrdo a nasekáme nadrobno. Nasekáme omytou pažitku.
Smícháme máslo s tvarohem, solí a přidáme nasekané…
více o Pažitková jarní pomazánka
Okurku, rajčátka, papriky, olivy nakrájíme na kostičky a přidáme jemně nasekanou cibulku a bazalku. Vše promícháme.
…
více o Osvěžující zeleninový salát
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší)…
více o Zeleninová polévka s drobením