Škvarky semeleme, uděláme kvásek a s ostatními surovinami zaděláme těsto. Necháme nakynout, rozválíme a čtyřikrát přeložíme. Opakujeme asi třikrát po čtvrt hodině. Pak rozválíme asi na 3/4 cm silnou placku, vykrájíme a dáme vykynout na vymazaný plech. Před pečením ozdobíme rádlem, potřeme vejcem, posypeme kmínem nebo hrubou solí a upečeme.
Uvaříme vejce natvrdo a nasekáme nadrobno. Nasekáme omytou pažitku.
Smícháme máslo s tvarohem, solí a přidáme nasekané…
více o Pažitková jarní pomazánka
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka