Škvarky semeleme, uděláme kvásek a s ostatními surovinami zaděláme těsto. Necháme nakynout, rozválíme a čtyřikrát přeložíme. Opakujeme asi třikrát po čtvrt hodině. Pak rozválíme asi na 3/4 cm silnou placku, vykrájíme a dáme vykynout na vymazaný plech. Před pečením ozdobíme rádlem, potřeme vejcem, posypeme kmínem nebo hrubou solí a upečeme.
Uvaříme vejce natvrdo a nasekáme nadrobno. Nasekáme omytou pažitku.
Smícháme máslo s tvarohem, solí a přidáme nasekané…
více o Pažitková jarní pomazánka
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na drobné nudličky¨nakrájené kuřecí maso, orestujeme, přidáme na nudličky…
více o Kuřecí rychlovka – dáštamkari
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou