Pajšlovka

2.17

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • drůbeží játra
    • sůl
    • hladká mouka
    • ocet
    • bobkový list
    • nové koření
    • králičí maso
    • rozšlehané vejce
    • mléko polotučné
    • trvanlivá šlehačka v krabičce

Postup přípravy receptu

  • Vaříme maso v tlakovém hrnci v minimálním množství vody s kořením (bobkový list, nové koření, sůl).
  • Vývar doplníme mlékem a šlehačkou na potřebné množství polévky (cca 2 litry).
  • Zahustíme (3 lžíce hladké mouky do 2 dl mléka).
  • Zavaříme 2 rozkvedlaná vejce.
  • Dochutíme teplým octem už bez vaření (asi 3 lžíce).
  • Do polévky se hodí ve slupce vařený brambor.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: