
2
Těsto připravíme běžným způsobem, můžeme vyšlehat ručním šlehačem. Po upečení plníme dle chuti. Velmi dobré jsou s… více o Palačinky od Petera
Smícháme těsto na palačinky a uděláme je na nepřilnavé pánvi. Ozdobíme šlehačkou. více o Palačinky se skořicí
Mouku a vejce rozmícháme v 0,5 l mléka. Na rozpálené pánvi usmažíme klasické palačinky. V troše mléka rozmixujeme… více o Palačinky s lososem
Máloco vás v horkém počasí osvěží tak jako miska dobré zmrzliny. A ideálně domácí. Ta se dá… Celý článek
Tradiční pokrm pocházející ze severu Itálie u nás už takřka zdomácněl. Těší se velké oblibě ve… Celý článek
Taky rádi chodíte v horkých dnech na ledovou kávu do kavárny? Nemusíte. Naučíme vás, jak si ji… Celý článek
Drobenkové koláče patří hned po bábovkách mezi nejoblíbenější klasiku. Nejsou totiž moc pracné… Celý článek
Bůček omyjeme, osušíme a ostrým nožem v něm vytvoříme kpasu. Housky nakrájíme na kostičky, postříkáme mlékem, přidáme… více o Nadívaný vepřový bůček
Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy… více o Bábovka s kysanou smetanou
Všechny suroviny smícháme, pokud je hmota hustá, přidáme smetanu nebo trochu mléka. Můžeme přidat rozinky, ořechy,… více o Povidlový perník bez vajec
Vezmeme si hluboký plech, který vymažeme tukem. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, první vyválíme jako obdélník… více o Pudinkové řezy s ovocem
Promícháme dobře všechny ingedience a listy salátu potíráme nebo namáčíme do dresingu. Můžeme polít salát v míse. Je… více o Dresink na hlávkový salát
Z mouky, mléka, vejce a špetky soli připravíme těsto na palačinky. Smažíme na malém množství tuku do polosyrova. … více o Palačinky s uzeninou a se sýrem
Rzklepeme vejce a ddělíme bílý od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V misce rozšleháme žloutky, které smícháme s… více o Vafle podle Tomáše
1. vejce, cukr vymíchat do pěny, postupně přidávat olej 2. přidat mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr 3. nalít na… více o Ovocná bublanina jako od babičky
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs… více o Dobrá zeleninová polévka
Nejprve nálev: Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty… více o Utopenci Gejza
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a… více o Hovězí s hlívou na hořčici
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do… více o výborný borůvkový koláč