Tartaletka s čokoládovým krémem Prosátou mouku promícháme s cukrem, přidáme máslo rozkrájené na kostičky a žloutek. Rychle zpracujeme hladké těsto.… více o Tartaletka s čokoládovým krémem
Jelení filé na červeném víně s lesními žampiony,… Jelení filé nebo části jelení kýty dusíme v dobrém zeleninovém základu s brusinkami, švestkovými povidly a vínem.… více o Jelení filé na červeném víně s lesními žampiony, zeleninou a jemným knedlíkem
Palačinky od Petera Těsto připravíme běžným způsobem, můžeme vyšlehat ručním šlehačem. Po upečení plníme dle chuti. Velmi dobré jsou s… více o Palačinky od Petera
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina Patříte mezi milovníky pizzy? Zapomeňte chvíli na oblíbenou Margheritu a vyzkoušejte… Celý článek
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez… Ovocné knedlíky (a obzvlášť ty jahodové) jsou chloubou české kuchyně a mnohým labužníkům se… Celý článek
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí Dochází vám nápady na vaření a dětmi oblíbené špagety s „červenou omáčkou" už vám lezou krkem?… Celý článek
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové:… Dá se vařit a péct bez lepku tak, abyste to na chuti vůbec nepoznali? Dá! Zdeňka Mazúrová,… Celý článek
Bramborové obloučky Uvařené studené brambory nastrouháme, osolíme a propracujeme s moukou až se těsto na vále nelepí!! Z těsta vyvalujeme… více o Bramborové obloučky
Buchta s rosolem Těsto: plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Všechny ingredience smícháme a vlijeme na plech. Rozhrneme ke krajům.… více o Buchta s rosolem
Vepřové závitky v římském hrnci Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, půlku klobásy a… více o Vepřové závitky v římském hrnci
Rumové kuličky Ve větší misce rozšleháme vidličkou bílek, přidáme cukr, kakao, změklé máslo, kokosovou moučku a trochu rumu a dobře… více o Rumové kuličky
Bílé kokosové kuličky – nepečené Piškoty rozemeleme + změklé máslo, + ml. a vanilkový cuk, rum. Vše smícháme, přidáme či ubereme dle potřeby. Pokud… více o Bílé kokosové kuličky – nepečené
Bramborová fantazie s tuňákovou… Brambory oškrábeme, nakrájíme na tenké plátky do zapékací misky, osolíme, zalijeme smetanou, promícháme a při 250 °C… více o Bramborová fantazie s tuňákovou čepicí
Tvarohový koláč Mouku se solí prosejeme na vál, přidáme máslo, žloutky, smetanu a zpracujeme v těsto, které rozdělíme na 2 díly. Jeden… více o Tvarohový koláč
Pomazánka z hub Houby pokrájíme na drobné kousky, podusíme na másle a necháme vychladnout. Cibuli, okurku a případně vejce také… více o Pomazánka z hub
Tvarohová pomazánka s křenem a… Našleháme změklé máslo s tvarohem, dle chuti osolíme a opepříme, vmícháme čerstvě nastrouhaný křen a hrst nasekaných… více o Tvarohová pomazánka s křenem a bylinkami
Pohořelický perník Vypracujeme těsto. Pečeme na 190°C a je to hodně rychlé. Pokud nezdobíme, potřeme vodou nebo za horka rozšlehaným… více o Pohořelický perník
Jahodové muffiny Jahody omyjeme, necháme dobře okapat a rozkrájíme na čtvrtinky, menší na poloviny. V míse si smícháme suché… více o Jahodové muffiny
Hamburger ze sekané pro líné 1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a… více o Hamburger ze sekané pro líné