Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova) na pánvi s rozpáleným olejem. Hotové palačinky skládáme na sebe a uchováváme v teple. Jahody si pokrájíme na půlky nebo je necháme v celku. Dáme do kastrolku s troškou vody, cukrem a necháme je ohřát k bodu varu. Ve 2 dl vody si rozmícháme velkou lžíci pudinku a za stálého míchání vlijeme k jahodám. Necháme provařit.
Palačinky naskládáme na talíř a přelijeme jahodovou omáčkou. Dozdobíme šlehačkou, jogurtem nebo zakysanou smetanou. Přeliv můžeme zjemnit troškou smetany, kterou do omáčky vmícháme před poléváním palačinek.
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme…
více o Salát z krabích tyčinek
Kuřecí čtvrky omyjeme, potřeme česnekem, posypeme kmínem,gril.kořením a osmažíme na pánvi na oleji.
Pak vyndáme maso…
více o Kuřecí čtvrtky s rýží od Peti
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík