Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova) na pánvi s rozpáleným olejem. Hotové palačinky skládáme na sebe a uchováváme v teple. Jahody si pokrájíme na půlky nebo je necháme v celku. Dáme do kastrolku s troškou vody, cukrem a necháme je ohřát k bodu varu. Ve 2 dl vody si rozmícháme velkou lžíci pudinku a za stálého míchání vlijeme k jahodám. Necháme provařit.
Palačinky naskládáme na talíř a přelijeme jahodovou omáčkou. Dozdobíme šlehačkou, jogurtem nebo zakysanou smetanou. Přeliv můžeme zjemnit troškou smetany, kterou do omáčky vmícháme před poléváním palačinek.
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit přidáme na kousky nakrájené…
více o Zdravý vodník pro nejmenší
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem