Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova) na pánvi s rozpáleným olejem. Hotové palačinky skládáme na sebe a uchováváme v teple. Jahody si pokrájíme na půlky nebo je necháme v celku. Dáme do kastrolku s troškou vody, cukrem a necháme je ohřát k bodu varu. Ve 2 dl vody si rozmícháme velkou lžíci pudinku a za stálého míchání vlijeme k jahodám. Necháme provařit.
Palačinky naskládáme na talíř a přelijeme jahodovou omáčkou. Dozdobíme šlehačkou, jogurtem nebo zakysanou smetanou. Přeliv můžeme zjemnit troškou smetany, kterou do omáčky vmícháme před poléváním palačinek.
Housku nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku , přidáme žampiony a…
více o Lilek se žampionovou náplní
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč