Mouku a vejce rozmícháme v 0,5 l mléka. Na rozpálené pánvi usmažíme klasické palačinky.
V troše mléka rozmixujeme tvaroh, do směsi přidáme kopr a osolíme dle chuti.
Hotové palačinky potíráme tvarohovo-koprovou pomazánkou. Na potřenou palačinku klademe plátky lososa a vše vrstvíme na sebe v pořadí – palačinka, pomazánka, losos a zase palačinka a tak pořád dál. Nakonec vzniklý dort krájíme do tvaru nám libého. Podáváme za studena.
Rusové velmi často podávají palačinky (tedy bliny) ve slané úpravě. Losos a kaviár hrají první housle, terpve až pak následuje marmeláda, tvaroh, kondenzované mléko. Zpočátku jsem tomu nevěřil, ale chutná to výborně.
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme…
více o Karbanátky z ovesných vloček