Mouku a vejce rozmícháme v 0,5 l mléka. Na rozpálené pánvi usmažíme klasické palačinky.
V troše mléka rozmixujeme tvaroh, do směsi přidáme kopr a osolíme dle chuti.
Hotové palačinky potíráme tvarohovo-koprovou pomazánkou. Na potřenou palačinku klademe plátky lososa a vše vrstvíme na sebe v pořadí – palačinka, pomazánka, losos a zase palačinka a tak pořád dál. Nakonec vzniklý dort krájíme do tvaru nám libého. Podáváme za studena.
Rusové velmi často podávají palačinky (tedy bliny) ve slané úpravě. Losos a kaviár hrají první housle, terpve až pak následuje marmeláda, tvaroh, kondenzované mléko. Zpočátku jsem tomu nevěřil, ale chutná to výborně.
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládám je na papírový ubrousek - aby vpil přebytečný olej…
více o Zapečené palačinky s brokolicí
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme…
více o Polévka z hlívy ústřičné