Mouku a vejce rozmícháme v 0,5 l mléka. Na rozpálené pánvi usmažíme klasické palačinky.
V troše mléka rozmixujeme tvaroh, do směsi přidáme kopr a osolíme dle chuti.
Hotové palačinky potíráme tvarohovo-koprovou pomazánkou. Na potřenou palačinku klademe plátky lososa a vše vrstvíme na sebe v pořadí – palačinka, pomazánka, losos a zase palačinka a tak pořád dál. Nakonec vzniklý dort krájíme do tvaru nám libého. Podáváme za studena.
Rusové velmi často podávají palačinky (tedy bliny) ve slané úpravě. Losos a kaviár hrají první housle, terpve až pak následuje marmeláda, tvaroh, kondenzované mléko. Zpočátku jsem tomu nevěřil, ale chutná to výborně.
Těsto: všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečící…
více o Karamelovo-ořechové řezy
Slaninu a cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na másle, přidáme 1 l vývaru na kostičky nakrájené oloupané brambory a…
více o Americká kukuřičná polévka