1. Ingredience na těsto smícháme dohromady, můžeme použít mixér. Vznikne nám tekutější těsto.
2. Rozžhavíme plotnu, přidáme trochu oleje - rozetřeme po pánvi, stačí malá vrstva. Ideální je mít pánev na palačinky (viz. fotogalerie; ideálně teflonový povrch). Olej na pánev dáváme jen jednou, dále již není třeba.
3. Po rozžhavení pánve lijeme těsto (obvykle 1 naběračka na 1 palačinku bohatě stačí). Snažíme se těsto rozlít po celé pánvi do kruhovitého tvaru. Poté smažíme cca 3-5 min z každé strany, záleží dle plotýnky.
4. Tvaroh rozmícháme v misce s vanilkovým cukrem a přidáme trochu mléka na zřídnutí tvarohu.
5. Na hotové palačinky naneseme tvaroh, marmeládu, zabalíme, můžeme dozdobit šlehačkou, případně posypat kakaem (dle chuti strávníka).
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem