1. Ingredience na těsto smícháme dohromady, můžeme použít mixér. Vznikne nám tekutější těsto.
2. Rozžhavíme plotnu, přidáme trochu oleje - rozetřeme po pánvi, stačí malá vrstva. Ideální je mít pánev na palačinky (viz. fotogalerie; ideálně teflonový povrch). Olej na pánev dáváme jen jednou, dále již není třeba.
3. Po rozžhavení pánve lijeme těsto (obvykle 1 naběračka na 1 palačinku bohatě stačí). Snažíme se těsto rozlít po celé pánvi do kruhovitého tvaru. Poté smažíme cca 3-5 min z každé strany, záleží dle plotýnky.
4. Tvaroh rozmícháme v misce s vanilkovým cukrem a přidáme trochu mléka na zřídnutí tvarohu.
5. Na hotové palačinky naneseme tvaroh, marmeládu, zabalíme, můžeme dozdobit šlehačkou, případně posypat kakaem (dle chuti strávníka).
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto…
více o Octové těsto místo listového
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou