1. Ingredience na těsto smícháme dohromady, můžeme použít mixér. Vznikne nám tekutější těsto.
2. Rozžhavíme plotnu, přidáme trochu oleje - rozetřeme po pánvi, stačí malá vrstva. Ideální je mít pánev na palačinky (viz. fotogalerie; ideálně teflonový povrch). Olej na pánev dáváme jen jednou, dále již není třeba.
3. Po rozžhavení pánve lijeme těsto (obvykle 1 naběračka na 1 palačinku bohatě stačí). Snažíme se těsto rozlít po celé pánvi do kruhovitého tvaru. Poté smažíme cca 3-5 min z každé strany, záleží dle plotýnky.
4. Tvaroh rozmícháme v misce s vanilkovým cukrem a přidáme trochu mléka na zřídnutí tvarohu.
5. Na hotové palačinky naneseme tvaroh, marmeládu, zabalíme, můžeme dozdobit šlehačkou, případně posypat kakaem (dle chuti strávníka).
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Do misky si dáme med a tuk a rozehřejeme. Na vál dáme mouku, cukr a ostatní suroviny. Přilejeme med s tukem. Zpracujeme…
více o Vánoční perníčky od Camm
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysipeme moukou.všenchny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka