1. Ingredience na těsto smícháme dohromady, můžeme použít mixér. Vznikne nám tekutější těsto.
2. Rozžhavíme plotnu, přidáme trochu oleje - rozetřeme po pánvi, stačí malá vrstva. Ideální je mít pánev na palačinky (viz. fotogalerie; ideálně teflonový povrch). Olej na pánev dáváme jen jednou, dále již není třeba.
3. Po rozžhavení pánve lijeme těsto (obvykle 1 naběračka na 1 palačinku bohatě stačí). Snažíme se těsto rozlít po celé pánvi do kruhovitého tvaru. Poté smažíme cca 3-5 min z každé strany, záleží dle plotýnky.
4. Tvaroh rozmícháme v misce s vanilkovým cukrem a přidáme trochu mléka na zřídnutí tvarohu.
5. Na hotové palačinky naneseme tvaroh, marmeládu, zabalíme, můžeme dozdobit šlehačkou, případně posypat kakaem (dle chuti strávníka).
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem