Z mouky, cukrů, tuku, žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu uležet. Druhý den z těsta děláme kuličky, které pokládáme na pomoučněný vál. Na každou kuličku pak paličkou na maso vtiskneme vzor s hranami (hroty).
Paličku namáčíme do mouky nebo moučkového cukru, aby se nelepila na těsto a kolečka šla dobře sundávat. Hotové placičky se vzorem přendáme na plech s pečicím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě zvolna dorůžova. Na zdobení (natírání) koleček použijeme buď marmeládu (džem) nebo si uděláme kakaový krém.
Krém: Máslo utřeme s cukrem do pěny, pak přidáme kakao dle barvy a chuti krému, řádně promícháme. Přidat můžeme i pár kapek rumu. Kolečka k sobě slepíme a uložíme v chladu.
Z mouky, cukrů, tuku, žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu