Z mouky, cukrů, tuku, žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu uležet. Druhý den z těsta děláme kuličky, které pokládáme na pomoučený vál. Na každou kuličku pak paličkou na maso vtiskneme vzor s hranami (hroty).
Paličku namáčíme do mouky nebo moučkového cukru, aby se nelepila na těsto a kolečka šla dobře sundavat. Hotové placičky se vzorem přendáme na plech s pečicím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě zvolna dorůžova. Na zdobení (natírání) koleček použijeme buď marmeládu (džem) nebo si uděláme kakaový krém.
Krém: máslo utřeme s cukrem do pěny, pak přidáme kakao dle barvy a chuti krému, řádně promícháme. Přidat můžeme i pár kapek rumu. Kolečka k sobě slepíme a uložíme v chladu.
Z mouky, cukrů, tuku, žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná