Z mouky, cukrů, tuku, žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu uležet. Druhý den z těsta děláme kuličky, které pokládáme na pomoučený vál. Na každou kuličku pak paličkou na maso vtiskneme vzor s hranami (hroty).
Paličku namáčíme do mouky nebo moučkového cukru, aby se nelepila na těsto a kolečka šla dobře sundavat. Hotové placičky se vzorem přendáme na plech s pečicím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě zvolna dorůžova. Na zdobení (natírání) koleček použijeme buď marmeládu (džem) nebo si uděláme kakaový krém.
Krém: máslo utřeme s cukrem do pěny, pak přidáme kakao dle barvy a chuti krému, řádně promícháme. Přidat můžeme i pár kapek rumu. Kolečka k sobě slepíme a uložíme v chladu.
Z mouky, cukrů, tuku, žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu