Pampeliškové květy svaříme s pokrájeným citronem v 1 litru vody a svařené necháme louhovat 24 hodin.
Poté scedíme přes utěrku, kterou ještě vymačkáme a do takto scezeného sirupu nasypeme kilo cukru.
Pomaličku vaříme a necháme redukovat na přibližně poloviční množství. Požadovanou hustotu zjistíme kápnutím medu na chladný talířek. Neroztéká-li se moc rychle, je hotovo.
Vlijeme do čistých skleniček, horké necháme chvíli položené víčkem dole. Skladujeme libovolně dlouho.
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a…
více o Jablíčkové s vůní skořice
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, přidáme nastrouhaný česnek, zaprášíme…
více o Frankfurtská polévka s houbami