Pampeliškové květy svaříme s pokrájeným citronem v 1 litru vody a svařené necháme louhovat 24 hodin.
Poté scedíme přes utěrku, kterou ještě vymačkáme a do takto scezeného sirupu nasypeme kilo cukru.
Pomaličku vaříme a necháme redukovat na přibližně poloviční množství. Požadovanou hustotu zjistíme kápnutím medu na chladný talířek. Neroztéká-li se moc rychle, je hotovo.
Vlijeme do čistých skleniček, horké necháme chvíli položené víčkem dole. Skladujeme libovolně dlouho.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Lazaně uvaříme a zároveň spaříme pórek. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Plátky lazaní…
více o Speciální plněné lazaně
Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud…
více o Ovocná rýžová kaše z pekárny