4
Bezinkové květy, čisté a v plném květu natrháme, pokud možno neoplachujeme, dáme do hrnce, přilijeme litr vody, přidáme… více o Bezinkový med
Květy propláchneme studenou vodou, přelijeme vařící vodou, přidáme omytý na kolečka nakrájený vypeckovaný citron,… více o Med ze sedmikrásek
Výhonky propláchneme a necháme okapat. Zalijeme je 1,25 l vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak necháme 3 dny odstát.… více o Med z mladého jehličí
Zbyl vám po svátcích vaječný likér? Pozvěte tedy rodinu nebo přátele nejen na skleničku, ale i… Celý článek
Odborníci na zdravou stravu tvrdí, že nejzdravější je jídlo v přirozeném stavu a co… Celý článek
Princezna z Walesu je živým důkazem toho, že krása vychází zevnitř. Od její dokonalé pleti až… Celý článek
Přání zhubnout patří mezi nejčastější novoroční předsevzetí. Jak ale ukazují výzkumy, jen… Celý článek
Změklou heru vyšleháme s cukrem, postupně zašleháme žloutky (měly by mít pokojovou teplotu) a přidáme mléko s moukou a… více o Meruňkové řezy s kokosovou peřinou
Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme 1 l vody, masox, Apetito, přidáme houby a uvařené brambory, kmín a dochutíme… více o Sýrová kulajda
Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme, a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme, a dusíme asi 5… více o Zapékané brambory se špenátem
Brambory uvaříme až mírně rozvaříme, cibuli nakrájíme a pomalinku smažíme do měkka, nejlépe na sádle, když je téměř… více o Šťouchané brambory s cibulí a pórkem
Kapustu rozeberte na listy, které dobře omyjte a následně spařte v hrnci s vroucí vodou. Změklé listy vyjměte a nechte… více o Kapustové lasagne
Brambory a cibuli oloupeme. Obojí nastrouháme, vymačkáme vodu a necháme okapat v sítku. Přidáme vejce, sůl, mouku a… více o Placičky z brambor
**Těsto:** mouku promícháme s cukry, přidáme změklé máslo a vejce, vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu… více o Podzimní hruškový koláč
Ořechy: vše zpracujeme na vále v těsto. Plníme do suchých ořechových formiček. Pečeme ve středně teplé troubě (cca na… více o Plněné ořechy
Ve větším hrnci osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme protlak a dobře osestujeme, aby protlak… více o Hovězí guláš podle Hanze
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přimícháme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme… více o Skořicový koláč se švestkami
Řepu nastrouháme do mísy dle chuti najemno, nahrubo nebo půl na půl. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, kmín, sůl… více o „Řepáky“ – bramboráky z červené řepy
K mouce a vajíčku utřenému cukrem přidáme máslo a sůl a postupně vmícháme mák. Zpracujeme těsto, které necháme chvilku… více o Cukroví s celým mákem